Seznamte se, tohle je Doller Diář!6 min read

Máš velké cíle, ale nemůžeš se posunout? Doller Diář je parťák, který ti k nim pomůže. Neříká ti, co a jak máš dělat. Je jen na tobě, co si v něm naplánuješ a jak se s úkoly popereš. Budeš s ním produktivnější, kreativnější a jen tak na něco nezapomeneš. Navíc je univerzální, takže jak bude vypadat, je jenom na tobě. Krasopis nebo prasopis, psaní nebo kresbičky, jak chceš ty! Doller Diář má také výhodu, že je nedatovaný, takže můžeš začít kdykoliv. Třeba hned teď 💪

Diář

Mám před sebou Doller Diář. Jak začít?

Nejdříve si vyplň data pro jednotlivé dny. Bude se ti pak lépe plánovat. Jestli si říkáš, že to zabere spoustu času, tak se nemusíš bát – u ročního to dělá jenom 27 minut. Takže si k tomu můžeš pustit oblíbenou hudbu nebo zajímavou přednášku či podcast a pak to jde samo. Na začátku každého měsíce najdeš matici dvanácti čísel. Každé číslo symbolizuje jeden měsíc v roce. Pokud si zakroužkuješ například sedmičku, víš, že se jedná o červenec. Do hranaté závorky si pak vyplníš datum pro jednotlivý den. Měsíce od sebe odděluje měsíční shrnutí.

Nelekni se, pokud se stane, že ti nevyjde počet dnů v daném měsíci.

Jedná se o specifickou vlastnost Dolleru, se kterou se setkáš 2–3× do roka. Je to proto, že měsíc lehce překračuje do šestého týdne, ale Diář vyhrazuje na každý měsíc týdnů pět. V měsíčním přehledu si přebývající dny napiš na začátek měsíce, ať máš přehled ucelený. V týdenním přehledu si přebývající dny napiš do prvního týdne následujícího měsíce. Je nám jasné, že je to trochu netradiční řešení, ale přišlo nám to lepší než přidávat minimálně dalších 20 stran, které by zůstaly nepopsané. Doller Diář by byl kvůli tomu i těžší a tlustší, a hlavně bychom zbytečně plýtvali papírem.

Hotovo? Skvělé, tak si pojď nastavit vizi! 

Říkáš si, že je nesmysl přemýšlet tak daleko dopředu, když často ani nevíš, co bude za týden? Když se ale zamyslíš nad tím, co chceš a čeho chceš dosáhnout, a nastavíš si vizi, snáze se ti budou překonávat překážky, které budeš muset překonat. Více se toho naučíš a nebude tě trápit, že ti něco nejde, protože budeš mít smysl, proč to všechno podstupuješ. Pokud si pak na základě vize nastavíš plán pro její dosažení, určitě se ti to povede rychleji. Na tohle téma plánujeme rozsáhlejší článek, tak se těš!

A potom… úkoly! 

Pravidlo číslo jedna zní: Rozděl si své velké cíle na ty menší. Budou se ti lépe plnit. Řada studií prokazuje, že produktivita práce při stanovení cílů vzrůstá o 10 – 25 %. Čím více si plánuješ svůj čas a cíle, tím více zvyšuješ svou kontrolu nad sebou samým. Získáváš větší sebedůvěru, snižuješ hladinu stresu a dochází tak k lepšímu pracovnímu výkonu a zvýšení pocitu štěstí. Což opětovně motivuje k dalšímu výkonu.

Nezapomeň ale, že pizzu taky nesníš celou najednou, ale jdeš dílek po dílku. Stejně tak je to s tvou vizí a velkými sny. Nastav si nejdříve nutné roční, měsíční, týdenní, ale i denní cíle. Pak postupuj od těch nejmenších cílů (denních), až po ty největší (roční a více). Budou se ti mnohem lépe plnit, a tím spíš budeš mít chuť i sílu na ty větší.

Nezapomínej na pravidelná vyhodnocování… 

Díky pravidelnému vyhodnocování se zastavíš a podíváš, jak se posouváš ke svému cíli. Ať už jde o vybavení bytu nebo zakládání vlastní firmy. Proto si nezapomeň udržovat přehled o tom, jak se ti daří plnit úkoly. Vyhodnocování se věnujeme podrobněji v článku Proč je důležité vyhodnocování, tak na něj mrkni.

Doller Diář

A na závěr 3 tipy:

1. Inspiruj (se) na #tvorimdoller 🖤

Každý Doller Diář je originál odrážející svého majitele. Přidej se ke spoustě nadšených fanoušků a pochlub se nám se svým kouskem na Instagramu pod hashtagem #tvorimdoller. Zároveň tam najdeš spoooustu inspirace pro zvelebování svého Dolleru.

2. Přidej se mezi Doller Friends

Tuhle facebookovou skupinu jsme vytvořili jako místo na sdílení všeho, co nás zajímá. Můžeš se tu zeptat na cokoliv ohledně svého diáře i dalších našich pomocníků a během chvilky získáš spoustu secret rad a tipů od lidí, kteří je pravidelně používají. Neboj se rozvíjet diskuze na vlastní pěst!

3. Diář? Poznej další pomocníky na cestě za sny

Na našem e-shopu si můžeš kromě Doller produktů pořídit třeba sebevzdělávací knížky, kvalitní psací potřeby, washi pásky, samolepky a další super doplňky. A nezapomeň, že máme velký výběr webinářů, díky kterým se můžeš naučit něco nového z pohodlí svého domova. Navíc na nich nemusíš být v reálném čase, na e-mail ti pošleme záznam, který si pustíš kdykoliv do 30 dní.

A to je za nás všechno, co potřebuješ pro začátek vědět. Teď jsi ready žít své sny, tak hurá do toho!

S láskou Doller 🖤