7 tipů, jak si zpříjemnit domácí lockdown4 min read

Pandemie nás všechny zavřela doma a přiznejme si, že je to občas na palici. Dali jsme pro tebe dohromady 7 tipů, jak si ten nekonečný pobyt doma zpříjemnit. Tady jsou! 👇

1. Udělej si to doma pěkný

Když teď trávíme v našich domovech mnohem víc času, je důležité, abychom se tam cítili fakt dobře. Je jasné, že neustlaná postel, oblečení na křeslech a čurbes na kuchyňské lince tě budou jenom rozptylovat. Tak si dej každý den hned ráno pár minutek úklidu a připrav si hezké a čisté prostředí.

A když budeš mít hezky uklizeno, zaměř se na detaily. Měkoučké deky, svíčky, vonné tyčinky. Přesaď kytky, pověs si obrazy nebo plakáty, přeskládej knihovnu. Nebo si zahraj na architekta a zkus přestavět nábytek! Uvidíš, že ti to vlije do žil novou energii 😊

2. Popadni Doller a pojď se kreativně vyřádit

Dej si kreativní chvilku se svým Dollerem. Co k tomu potřebuješ? Aspoň jednu ruku a cokoliv, s čím se ti dobře tvoří. Microny, brushpeny, fixy na vodní bázi, vodovky, pastelky, washi pásky, vystříhané obrázky z časopisů… Na chvilku se zastavíš, utřídíš si myšlenky a speciálně při kreslení nebo malování vypneš hlavu. Má to ještě jednu výhodu: tvůj Doller bude vyňuňaný jako nikdy předtím! 

Spoustu inspirace najdeš na Instagramu pod #tvorimdoller nebo na našem Pinterestu.

3. Pusť si super hudbu a trsni si!

Na party se asi ještě nějakou chvíli nepodíváme. Ale doma o samotě ještě zakázaná není! Koukni na náš Spotify účet, kde pro tebe máme hned několik super playlistů. Dokonale vypneš u toho s názvem Totální zen a Náladoboost tě zase nakopne či zlepší náladu při splínu. Práce ti bude skvěle odsejpat u playlistu K práci, k tanci. Smíme prosit? 💃🕺

4. Nezapomeň se pravidelně hýbat

Dej si domácí workout! Ať už se vrhneš na posilování nebo třeba na jógu, zaměř se na pravidelnost. Pravidelný pohyb tě totiž udrží ve formě, a díky uvolňování endorfinu okamžitě zlepší náladu. Dokopat se k akci je občas těžké, ale když se trochu kousneš, nebudeš rozhodně litovat. A s trackováním tvého nového zvyku ti pomůže naše karta Habits nebo nedatovaný motivační Kalendář.

A ještě jedna rada nad zlato: jdi na vzduch. Projdi se po městě a podpoř svou oblíbenou kavárnu, jdi se nadýchat čerstvého vzduchu do parku nebo si zaběhej. Ať nejsi neustále mezi čtyřmi stěnami.

5. Čti a vzdělávej se

Využij tu spoustu volného času a přečti si něco hodnotného. Na našem e-shopu najdeš spoustu seberozvojových knih a neustále pro tebe přidáváme nové. 

Tip: Jestli neznáš appku Goodreads, určitě si ji stáhni. Sen každého knihomola!

6. Zbav se všeho, co nepotřebuješ 

Udělej si doma velkou jarní čistku! Pravidlo je jednoduché: co nepoužíváš, to vyřaď. Ať už se jedná o oblečení, knížky nebo třeba hrníčky, ze kterých nikdo nepije. Zkrátka a dobře, pokud o něčem víš, že to máš doma už jen ze zvyku, nech to jít. Vyřazené věci ještě můžou někomu udělat radost, tak je zkus nabídnout online nebo na charitu. A tobě se doma uvolní spooousta místa!

7. Když se ti fakt nechce, nenuť se

Občasné lenošení u Netflixu ještě nikoho nezabilo. Teda snad. A umět odpočívat je stejně tak důležité jako umět si zorganizovat práci a další aktivity. Tak si nevyčítej, když jednou za čas nemáš na nic náladu ani energii… a prostě vypni. Ale pozor, aby to nebylo příliš časté! To bychom tě pak museli přesměrovat na webinář našeho Honzy Kohuta: Poruč si a udělej to!

Máš svůj zaručený tip? Poděl se o něj na našich sítích a #zijsvesny! 

Tvůj Doller 🖤