Kým jsem za 5 let?3 min read

Slavíme 5 let.

Tak jsem si nalistoval pomyslnou stránku „Kým jsem za 5 let,“ a trochu mě přepadla nostalgie. Za tu dobu se toho událo až až.

Na začátku to byl jen nápad na diář, který měl mně a Jirkovi pomoct zorganizovat bordel v životech a dotahovat dlouhodobé plány. Chtěli jsme to všechno, co si chceme splnit, nezapomínat, a proto jsme zvolili papír. Psaní rukou tě zpomalí a zapamatuješ si toho víc. Třeba i díky tomu, že každá poznámka vypadá jinak. Já jsem byl tehdy zvyklý plánovat hlavně online, ale díky spoléhání se na notifikace se občas stalo, že jsem nebyl, kde jsem měl být. I notifikace se občas utne.

A tak jsme vymysleli Doller.

Doller ve Startovači

Jelikož na výrobu nebyly peníze, spustili jsme kampaň přes Startovač a požádali lidi o pomoc. Díky více než 1 000 dobrým duším se vybrala neskutečná částka, která nám pomohla rozjet výrobu prvních kousků. Ještě dneska si pamatuju, jak jsme je balili a posílali do všech koutů ČR z mini pokoje ve Zlíně. A taky si pamatuju na můj odchod ze studií inženýra na ČZU, abych to všechno stíhal a mohl se tomu věnovat naplno. 

Doller balení

Krátce na to jsme začali skládat malý tým a po pár měsících o nás poprvé napsal Forbes. „S pastelkami za splněnými sny. Český diář úspěchu překračuje hranice,“ stálo v titulku. Faktem je, že vlastní hranice překračuju dodnes každý den. 

V roce 2018 jsem se přestěhoval s Jirkou do Prahy a část týmu zůstala ve Zlíně. Ale jak už to tak občas bývá, po nějakém čase se cesty dvou lidí můžou rozdělit. S Jirkou jsme se v únoru 2019 rozloučili a každý šel svým směrem. Já zůstal v Dolleru a chvíli to nebylo nic příjemného, ale zase vzniklo nejvíc novinek za celou dobu brandu. Teď už to není jen o Diáři, ale i o dalších produktech na plánování. Teď je to třeba Journal, Notes nebo Kalendář a jiné drobnosti. 

Doller v kufru

Jsou to i výběrové knihy pro seberozvoj, které nás letos v březnu zachránily, když jste první týdny po lockdownu nechtěli úplně plánovat. Nebo kvalitní psací potřeby a doplňky pro tvoření. Mám pocit, že pokud si chceš něco splnit, není to jen o plánování. Proto pro vás pořádáme i nějaké to vzdělávání. Dříve to byly workshopy, eventy a přednášky, teď jsme rádi za webináře se skvělými lektory, čímž je balíček seberozvoje kompletní. Nebo není? Však my vám tu akademii doklepneme, hned co se covid zase umoudří. 

Připíjíme si na Doller

Celou dobu mne provází heslo Žij své sny.

Pro každého to může znamenat něco jiného. Pro mě je to jít si za svým a zároveň u toho přemýšlet, kam směřuju a proč. Od malička jsem dělal nejrůznější sporty, zkusil jsem si fotit i dělat grafiku, což mě naučilo, že všechno trvá, ale výsledek stojí za to. Že se ne všechno povede napoprvé. A že se musíš učit i jinde než ve škole, jestli to chceš někam dotáhnout.

Vzdělávání

Já si dneska připiju na potkávání i rozcházení. Na spolupráci se zajímavými lidmi, co tvoří bezva produkty a chtěj to někam posouvat. Na všechny z tiskárny. Na Ivana, co nám dělá Kalendáře. Na Domču, Verču, Teru, Marťu, Vláďu, Tečku, Aničku, Filipa, Martinu, Markétu, Honzu z týmu.

Na nás.

Na tebe.

Na dalších 5 let! 🥂