Jaký je rozdíl mezi Doller Diářem a Doller Journalem?4 min read

Často se nás ptáte… Haha! Ne, ale vážně. Fanoušci se nás fakt často ptají, jaký je rozdíl mezi Doller Diářem a Doller Journalem. Tak si to projdeme hezky stránku po stránce a řekneme si, v čem jsou Diář s Journalem stejné a kde se naopak liší. A na konci na tebe čeká přehledná tabulka. Tenhle článek ti tak může pomoci v rozhodování, který způsob vedení diáře je pro tebe lepší. Věříme, že si vybereš správně! 💪

Diář nebo Journal?

V čem jsou Diář a Journal dvojčata? 

Na první pohled je od sebe nerozeznáš, takže samozřejmě v designu. Oba se pyšní luxusními deskami z vege koženky, vyraženým logem na přední straně, praktickou gumičkou i kapsou na drobnosti. Taky jsou oba nedatované a motivační, takže můžeš začít žít své sny kdykoliv. Klidně teď hned! 💥 A samozřejmě jsou oba vytištěné na ekologický papír s certifikací FSC.

Jako vejce vejci se částečně podobají i obsahem. Úvodní stránky, Kým jsem za 5 let, Roční cíle a Snář jsou u Diáře i Journalu stejné. A samozřejmě nesmí chybět ani úvod měsíce, kde si zakroužkuješ příslušné číslo, s motivačním citátem na druhé straně.

Diář vs. Journal

Otočme list a rázem jsme na měsíčním přehledu! Tady si naplánuješ všechno, co tě daný měsíc čeká, zapíšeš si nejdůležitější měsíční cíle a máš to všechno hezky na očích. Na konci každého měsíce pak najdeš shrnutí, kde si můžeš vyhodnotit plnění svých cílů a plánů. Tématu vyhodnocování se blíže věnujeme v článku Proč je důležité vyhodnocování. A tady u stejností končíme!

Jak se od sebe Diář a Journal liší?

Jak už jsme si řekli, měsíční přehledy jsou u obou fešáků stejné, takže si můžeš v klidu naplánovat celý měsíc dopředu. Ale jakmile otočíš stránku, přichází změna! Zatímco u Diáře najdeš klasické týdnové přehledy a rozdělení dnů, Journal tě překvapí pěti prázdnými dvoustranami. Ty jsou tečkované a nabízí ti obrovskou volnost při tvoření. Jak strany zaplníš, je jen na tobě!

Doller Diář je tak vhodnější pro lidi, co mají radši předdefinované rozložení. Jak už jeho jméno napovídá, je spíše diářový a měsíční přehledy tak doplňují ještě ty týdenní. 

Doller Journal zase potěší každou kreativní duši. Tečkované strany nabízí nesmírnou svobodu a přímo vybízí ke tvorbě bullet journalu. Oceníš ho ale taky v případě, že potřebuješ spíše takového hybrida. Něco mezi diářem a blokem na zapisování poznámek. Známe spoustu lidí, kteří Journal kombinují s digitálním kalendářem a volné strany používají právě na zápisy callů, meetingů a byznys nápadů.

Video řekne více než tisíc slov

Chceš si novinku Doller Journal virtuálně prolistovat? Koukni se na video, kde je zmíněno vše důležité.

TIP!

Spoustu inspirace pro tvoření najdeš třeba na našem Pinterestu na nástěnce s názvem Bullet Journal: Tipy na vyplnění.

A teď ta slíbená tabulka!

Doller DiářDoller Journal
Rozměry210 x 135 mm210 x 135 mm
Formátcca A5cca A5
Počet stran224224
Z toho na poznámky2260+22
Gramáž papíru90 g/m290 g/m2
Roční přehledanoano
Měsíční přehledanoano
Týdenní přehledanone, místo něj jsou tečkované strany
Vyhodnocováníanoano
Pomáhá plnit sny?anoano
Vyrobenv ČRv ČR

Už víš, který je pro tebe ten pravý? 🖤

Plánuj, tvoř a #zijsvesny!

Tvůj Doller <3