Umění kaligrafie s brush peny Tombow3 min read

Pokukuješ po kaligrafii a láká tě proniknout do tajů krasopísma? Základem je nejen správný papír, po kterém ti bude brush pen dobře klouzat, ale především kvalitní psací pomůcky. A značka Tombow se osvědčila jak zkušeným krasopiscům, tak i úplným začátečníkům. Mrkni a dozvi se více 👇🏻

Na našem e-shopu najdeš Tombow především v podobě DUAL brush penu, který má, jak už název napovídá, dva různé hroty. Jeden funguje na podobné bázi jako štětec a lze ho skvěle využít právě třeba pro účely kaligrafie. Druhý je naopak velmi úzký, vhodný pro přesné a tenké linky. Nemusíš se bát, že by se barva na stránkách tvého Diáře nebo Journalu propíjela. Barvy Tombow jsou na vodní bázi, a dají se dokonce vzájemně míchat a nanášet technikou akvarelu. Můžeš se tak kreativně pěkně vyřádit! 

A tady ještě od nás pár tipů, jak brush peny Tombow co nejlépe využít při tvém tvoření. 

Dopřej brush penu lehký warm-up

Občas se může stát, že nový brush pen není ze začátku tak ohebný, jak by bylo žádoucí. Pro takové případy ho doporučujeme rozepsat a štětcový hrot přizpůsobit tvojí ruce na čistém papíře. 

Postarej se, aby ti déle vydržel 

Každá tužka, pero či brush pen se časem vypíšou a potřebují buď nové náplně, nebo vyměnit úplně. Pokud chceš prodloužit životnost tvého brush penu Tombow, dej si pozor na dvě základní věci. Tou první je poloha, ve které píšeš. Snaž se psát a kreslit vždy pod úhlem, nikdy ne zpříma, aby na štětec nevznikal přílišný tlak. Pak také záleží na kvalitě papíru. Dej pozor, aby byl vždy dostatečně hladký a hrot brush penu se na něm zbytečně nezadrhával.

Neboj se míchat barvy! 

Jak už jsme zmínili výše, brush peny Tombow mají barvy na vodní bázi, tudíž je můžeš mimo jiné krásně míchat mezi sebou. Jedná se o tzv. techniku akvarelu, která ti pomůže vytvořit krásně barevný podklad pro tvoje krasopísmo. 

Vyzkoušej falešnou kaligrafii 

Bojíš se, že tvoje ruka není zatím dostatečně krasopisně vypsaná? Pro začátek můžeš vyzkoušet falešnou kaligrafii s tenkou špičkou DUAL brush penu Tombow. Několika jednoduchými tahy docílíš efektu podobnému skutečné kaligrafii, a to skoro bez práce. Víc jsme se o tom rozepsali v tomto článku, tak mrkni. 

Vyber si správné barvy 

Potrpíš si na barvičky, nebo tě baví spíš minimalismus? Značka Tombow nabízí celou paletu odstínů, kterými si můžeš vyzdobit tvůj Diář, Notes nebo jakékoliv tvoje poznámky. Od klasické černé až po pastelové sady různých fixů. 

Jestli tě kaligrafie zajímá a teprve se s ní seznamuješ, sepsali jsme pro tebe ještě jeden užitečný článek, kde najdeš spoustu chytrých rad do začátku. Budeme také rádi, když se nám pochlubíš s tvými autorskými dílky třeba na Instagramu. Stačí přidat k fotce #tvorimdoller nebo nás na ní označit. 

Tak tvoř, kresli, maluj a #zijsvesny. 

Tvůj Doller <3