Vztahy a plánování: vyzbroj se kalendářem a vyhraj závod s časem4 min read

Práce, partner, rodina – zkombinovat všechny věci dohromady může být někdy tvrdý oříšek. Neztrácej naději a pořiď si DOLLER Kalendář, který se stane tím nejvěrnějším společníkem při plánování. Mrkni na naše tipy a staň se pánem svého času!

Jak ten čas letí. Už ti někdy přišla na mysl tahle populární fráze? Toto trefné přirovnání jasně odkazuje na problém, se kterým se dnes setkává drtivá většina lidí. Snažit se skloubit rodinný život a práci může být občas nadlidský úkol. Pokud je to i tvůj případ, máme pro tebe dobrou zprávu! I něco tak obyčejného jako nástěnný kalendář se může stát řešením tvých potíží s časem.

Na použití správných nástrojů záleží

K efektivnímu plánování a organizaci času nebudeš potřebovat digitální aplikace, i když i ty mohou být užitečnými nástroji. Tradiční papírové diáře a kalendáře mají totiž nezměrné výhody, které ty elektronické nahradit nemohou. Například psaním poznámek rukou si věci lépe zapamatuješ a usnadní ti jejich vizualizaci.

Pro inspiraci jsme vybrali nástěnný DOLLER Kalendář, který je v plánování a vyhodnocování naprostou jedničkou. Zde jsou 3 tipy, jak ho efektivně využívat, abys dostal/a tvůj čas pod kontrolu a mohl/a věnovat uspořené chvíle tvému partnerovi.

Plánuj s partnerem alespoň den dopředu

Kolikrát se ti už stalo, že si tvoje polovička udělala jiné plány a zapomněla ti o nich říci? Pokud se této nepříjemné situaci chceš vyhnout, využij pro plánování náš Kalendář. Vyvěs ho na viditelné místo v bytě, kde často oba procházíte. Poznamenej si do okének své osobní i ty společné plány a předejděte zbytečnému nedorozumění! 

Kalendář si rád zahraje roli šikovného prostředníka, který je pro sdílení informací a synchronizaci aktivit jako stvořený. Díky němu budeš moci plánovat efektivněji, budeš mít neustálý přehled a nezapomeneš na důležité události.

Seřaď si priority

Musím stihnout tohle všechno a ještě tamto. Kéž by měl den 28 hodin. Každý workoholik má pocit, že musí stihnout co nejvíce věcí v co nejkratším časovém intervalu. Asi ani nemusíme říkat, že tento způsob vykonávání činností je velmi vyčerpávající a pro tvoje blízké vztahy nezdravý. Jdi na to od lesa a využij Kalendář na sepsání a seřazení úkolů od nejdůležitějšího po ty nejméně důležité. 

Toto řazení ti poslouží jako praktický návod, jež tě povede k vykonávání pouze prioritních záležitostí. A věř, že tě překvapí, kolik volného času ti nakonec zbyde. Tento časový bonus pak můžeš investovat do tvých nejbližších a konečně se zbavit neustálého vnitřního napětí. 

Analyzuj a vyhodnocuj

Kalendář se může stát také skvělým pomocníkem při vyhodnocování opakovaných činností. Zkus si do něj pravidelně zapisovat tvé úkoly spolu s časem, který jim věnuješ. Mezi subjektivním vnímáním času a skutečností může být značný rozdíl, což ti Kalendář pomůže hravě odhalit.

Díky této analýze eliminuješ aktivity, které ti zabírají zbytečně moc času, nebaví tě či brzdí tvoje plány. Nebo se naopak dozvíš, že jsi hvězdou měsíce. Na rubu každého listu najdeš měsíční shrnutí, které ti umožní zjistit, jak si za celý měsíc vedeš. Kalendář se tak stane i tvým osobním koučem. 🙂 O měsíčním vyhodnocování jsme psali i článek tady na blogu, tak se můžeš inspirovat.

Tak plánuj, tvoř a #zijsvesny!

Tvůj Doller 🖤