Nakouknutí do Dolleru: Bea Cukrová4 min read

Na našich sociálních sítích si pravidelně všímáme spousty šikovných lidí, kteří nás označují na svých fotkách s Dollery. Někdo má Diář plný kresbiček a krasopísma, někdo zase preferuje čistotu a jednoduchost plánování. Obojí nás baví stejně, a tak jsme si řekli, že bychom naší komunitě dali prostor i na našem blogu. A jako první se naskytla úžasná ilustrátorka Bára Cukrová, která naše produkty využívá už několik let a má v nich celou spoustu skvělých kresbiček. Kde bere inspiraci? Jaké psací potřeby má nejraději? Mrkni do článku. 👇🏻

Jak jsi Doller objevila?

Poprvé jsem Doller objevila přes mojí spolupracovnici, která ho tehdy používala. Zalíbil se mi především svým jednoduchým a decentním rozvržením, které jsem mohla využít na své lepení, psaní a kreslení. Jakmile jsem měla svůj první diář, začala jsem aktivně sbírat různé vizitky, lístky, výstřižky, nálepky či brožury, kterými jsem postupně Doller vyplňovala a zkrášlovala. 

Jaké naše produkty využíváš a k jakým účelům?

Nejvíc ze všeho jsem si oblíbila Diář, který s sebou beru skoro všude. Oblíbila jsem si ho tak moc, že letos budu mít už pátý. Jelikož je nedatovaný, mohla jsem ho začít používat už v září, což je super výhoda. A pak také používám Kalendář. Ten najde největšího užitku při plánování různých věcí a akcí, které se chystají u nás v domácnosti. Především pro mého snoubence, ten si totiž nic nepamatuje. Další produkt z rodiny Doller, který u mě našel využití, je i Notes. Vzhledem k tomu, že se chystám letos vdávat, pokud to situace dovolí, udělala jsem si z něj takový sešitek inspirací na svatbu. Našla bys v něm různé nápady jako například výzdobu, fotky šatů, design pozvánek a tak dále. 

Podle čeho se rozhoduješ, co zrovna kreslit?  

Inspiraci čerpám především z každodenního života. Ať už to jsou maličkosti nebo i důležitější věci. Ráda se také chodím inspirovat na aplikaci Pinterest, kde se dají najít spousty hezkých nápadů. Tvoření je ale především spontánní. Většinou se moje činorodost a kreativita odvíjí od aktuálních věcí, jako jsou roční období, svátky či narozeniny.

Jaké nejradši využíváš psací potřeby?

Používám celou škálu svého výtvarného vybavení. Pastelky, fixy, akryl, kvaš, akvarel, ale také pomůcky jako washi pásky, samolepky, nůžky a lepidlo. Hlavními potřebami, bez kterých bych se ale určitě neobešla, jsou klasická tužka a guma. Tvoření probíhá většinou tak, že si můj nápad nejprve předkreslím tužkou. Tu potom obtahuji černým fixem Pigma Micron. Poté svůj výtvor vybarvuji nejčastěji akvarelovými barvami, které mám obecně nejraději. Ze začátku jsem měla obavy, že se budou barvy propíjet. Nakonec barvy trošku prosvítají, ale ve výsledku se mi to moc líbí, jelikož diář vypadá autenticky.

Chceš nám ukázat tvůj Doller i ty? Klidně se ozvi, rádi do něj rovněž nakoukneme! 🙂

Plánuj, tvoř a #zijsvesny.

Tvůj Doller 🖤