Doller Anketa: V čem budou letošní Vánoce jiné?5 min read

Letošní Vánoce jsou celkem téma. Tak jsme se rozhodli z nich udělat téma i na našem blogu. Celý tenhle rok je totiž docela challenge a teď nám to pomalu graduje do svátečního finiše. Někdo se uvidí po dlouhé době s rodinou, jiní musí strávit kvůli pozitivnímu testu Vánoce o samotě… Každý osud je jiný. A každý to i jinak vnímá.

Proto jsme se zeptali pěti inspirativních lidí na pár záludných otázek. Mají rádi Vánoce? Přehodnotili něco kvůli momentální situaci? A budou pro ně letošní svátky v něčem jiné, nebo se nic nezmění?

Vánoce podle Terezy Koubkové

@holkazletne

Jelikož už si nějaký čas razím myšlenku, že Vánoce jsou hlavně o tom sejít se s rodinou a užít si hezké chvíle, tak na tom zásadním se pro mě nic moc nemění. Jen se na ně těším podstatně víc než jiné roky, protože je to letos taková jediná věc, která bude probíhat normálně a kdy se nám podaří aspoň na chvíli zapomenout na to, že je teď celý svět naruby.

Tereza Koubková

Vánoce podle Profesionálního Mileniála

@profimilenial

Zbožňuju Vánoce. Jsem ten typ, co po večeři běží do pokojíku koukat, jestli neuvidí zlaté prasátko a čeká, až se všechny ty kouzla stanou. Chudáci rodiče. Pokud někomu nezaskočí rybí kost v krku a nepojedeme na pohotovost, tak si myslím, že letošní svátky nebudou vyloženě jiné. Proběhne tradiční hádka u zdobení stromku, přejíme se a pak se budeme jak kuličky kutálet až do Silvestra.

Letošní rok jsem strávil hodně času sám se sebou, zavřený ve svém bytě, takže si víc vážím každé chvíle, kterou můžu strávit se svými nejbližšími. Celý tenhle rok bylo jedno velké přehodnocování a stavění hodnot a požadavků na misku vah. Na začátku jsem si myslel, že to bude o honbě za tím, co ještě nemám, ale místo toho jsem si uvědomil, že jsem sakra vděčnej za to, co a koho kolem sebe mám. Až mě občas mrzí, že to nedávám dostatečně najevo.

Vánoce podle Profesionálního Mileniála

Vánoce podle Týny Kohoutové

@pisuprotozevino

Vánoce zbožňuju, každý rok se těším jako malá holka. Letos budou jiné, ale ne kvůli covidu. Strávíme je totiž doma s mamkou a babičkou poprvé bez dědy. Poslední dva roky jsme utíkaly do restaurace nebo hotelu, abychom tu nebyly v ten slavnostní den samy. Už je ale čas to prolomit. Jiné budou taky v tom, že si tentokrát nebudeme dávat tolik věcných dárků. Rozhodly jsme se, že si místo toho pak pořádně užijeme zážitky, až to zase půjde. Nic moc jsem nepřehodnotila, jen jsem ještě víc vděčná, že budu moci být s rodinou, protože se teď víc než kdy jindy potvrdilo, že to je to nejdůležitější, co máme.

Týna Kohoutová

Svátky podle Jana Grumla 

@slakinglizard

Vánoce jsem si nejvíc užíval v dětství. Po rozvodu rodičů, když mi bylo 12, jsem je prožíval méně a dnes už vůbec. To se vrátí, až budu mít svou rodinu. Vánoce jsou pro mě jiné v tom, že letos jsem úplně bez stresu, co se dárků týče.

Nemám moc rád, že se z lidí stávají v tomto období samaritáni, ale během zbytku roku na dobrý skutky kašlou. Pořád mi, i jako masožravci, vadí zdlouhavá smrt kaprů nebo debilní fronty u pro mě nevkusné nejmenované značky. Svátky jako takové ale mají své kouzlo, nezaměnitelnou atmosféru a mám je rád.

Vánoce podle Jana Grumla

Svátky podle Lenky Morongové

@m.milenka

Letošní Vánoce jsou moje „poprvé a naposled“. Poprvé po 30 letech nebudu doma s rodiči v Budějicích, ale v Praze s manželem. A jsem neskutečně zvědavá, jaké si vytvoříme tradice. Já jsem třeba nikdy nezažila na Štědrý den chlebíčky a teď si je můžeme udělat. Jupí! A připravím si pořádnej lavor salátu a budu ho jíst už od rána. A velmi mě vzrušuje představa, že na zvoneček nemusíme čekat do mučících sedmi hodin, ale můžeme si klidně zazvonit třeba už ve tři. 😀 Jelikož jsme si k Ježíšku nadělili hypotéku, jsou to taky dost možná naše poslední Vánoce na Vinohradech. Veselé Vánoce!

Lenka Morongová

A co ty, jak vnímáš letošní Vánoce? Napiš nám to do komentářů, budeme se těšit.

Užij si hezké svátky, čti náš blog a #zijsvesny!

Tvůj Doller 🖤

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *